Martina Franca 

Martina Franca 

Martiona FrancaMartina Franca ligt in de provincie Taranto op 431 meter boven de zeespiegel in het Valle d’ Itria, een prachtig groen heuvelachtig landschap dat vol staat met trulli. De trulli deze geven dit gebied een sprookjesachtig uiterlijk. De grootste bloeiperiode was de 18e eeuw en de meeste gebouwen in het historisch centrum dateren uit deze periode. Het is een mooi voorbeeld van de barokke stijl met zijn straatjes, majestueuze gebouwen en monumentale kerken.

Je blik kun je hier vandaan uitbreiden naar het prachtig betoverende beboste gebied il bosco delle Pianelle’, de groene landschappen en naar de grote teelten van wijnstokken. Kortom; een kleine oase van vrede en rust voor diegenen die van het landleven houden. De stad is ook een belangrijk industrieel centrum van de textiel- en kledingsector en op dit grondgebied bevindt zich ook waardevol vee, zoals de ezel van Martina Franca en het paard Murgese erkend in Italië en in het buitenland.

Martina Franca is een populaire bestemming, niet alleen door het rijke en waardevolle architectonisch artistiek erfgoed, maar ook wegens haar culturele levendigheid. Hier vindt zich namelijk ook het belangrijkste festival van de Valle d’Itria plaats  waarin in juli bijzondere concerten plaatsvinden, 19 avonden gewijd aan muziek, theater, film, en aan het talent. Kortom elke dag een spektakel in een prachtige setting.

Bezienswaardigheden

  • il bosco delle Pianelle
  • Basilica di San Martino
  • Palazzo Ducale
  • Via Principe Umberto
TOP