Castrignano del Capo

Castrignano del Capo (Lecce)

In Castrignano ontmoeten de Ionische en de Adriatische zee elkaar. Leuca maakt deel uit van Castrignano del Capo.

Castrignano is een plaats die bekend staat om zijn stranden, maar ook om natuur.
De oorsprong teruggaat tot de eerste jaren na Christus, is een gebied zeer rijk aan oude geschiedenis, tradities en cultuur, en vooral van de vele historische, zoals kerken, kastelen, torens, grotten en oude dorpjes.

Zeker een geweldige plek om te bezoeken is de oude stad, dat is, het centrum van het land, gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes die elkaar kruisen met elkaar en leiden u naar de mooie Moeder Kerk, gewijd aan St. Michael de Aartsengel.
In dit centrum, ook kunt u de toren van de verdediging, cirkelvormige gebouw, gebouwd in 1550 vijftien meter hoog met vijf kanonneerboten vinden; en de zestiende-eeuwse kasteel, genaamd de menhir met “hoed” en tenslotte de kerk gewijd aan St. Johannes Chrysostomos.

Fascinerend zijn de vele grotten, sommige bezocht door het land als Porcinara de grot en de grot rijke Griekse en Latijnse inscripties en neolithische Devil’s. Anderen kunnen alleen worden geopend door de zee als de grot van Morigio, Cazzafri, de rivier en de Grot van de drie deuren zeker de meest karakteristieke en de meest bezocht door toeristen met drie ingangen die zijn gecombineerd in een enkele holte. Alle fascinerend.

Castrignano Kaap is een ideale plek voor mensen die graag hun vakantie doorbrengen op zee in een onbedorven en vol charme en mysterie.

TOP