Positano

Om de hoek bij Sorrento ligt het plaatsje Positano dat zich vastklampt aan de berghelling. Hierdoor kent het plaatsje heel veel trappen. De witte huisjes, in oosterse stijl gebouwd, liggen langs een hooggelegen weggetje ingeklemd tussen hemel en zee. Voor veel Italië-liefhebbers is dit, aangevuld met de groengele koepel van de kerk, een heel bekend beeld. Positano is behoorlijk mondain en heeft prachtige, maar dure hotels. Ze hebben bijna allemaal mooie eigen strandjes die langs lange trappen te bereiken zijn. Vele celebrities zijn hier in de zomermaanden te vinden, de superrijken zoals Beyonce, Mariah Carey en Will Smith meren hier graag aan met hun jachten.

De kerk van Santa Maria Assunta is een bezienswaardigheid in Positano, vooral door de afbeelding van een donkere maagd Maria. De kerk stamt uit de 9de eeuw en in de 11de eeuw herbouwd in Romaanse stijl.  Vanaf verschillende plekken naar kun je naar het centrum van Positano wandelen. Een bekende wandeling is 'Il Sentiero degli Dei', het Pad van de Goden.

In Positano heb je een wereldbekende club genaamd Music on The rocks wat gebouwd is in de rotsen en uitkijkt over zee.

Zo'n drie kilometer naar het oosten, richting Amalfi, ligt de Grotta di Smeraldo; de groene tegenhanger van de Grotta Azzura, blauwe grot op Capri. Een beetje een toeristenlokkertje, maar toch de moeite waard!

 

TOP