Over ons

Zuid Italië reizen is opgericht door Valeria Tuveri en Raffaella Cucinelli en ontstaan vanuit een passie voor het Zuiden van Italië. Reizen samenstellen is echt onze passie en dat we voor jou een reis mogen samenstellen maakt dat we werkelijk uit onze stoel springen van blijdschap!

Zuid Italië Reizen is namelijk ontstaan uit pure hartstocht en gedrevenheid. Liefde voor ons vaderland, liefde voor de bevolking, het eten, de cultuur, liefde voor het samenstellen van jouw reis! Beide gezegend met Zuid Italiaanse roots, kennen we de regio’s goed en zijn we opgegroeid met de cultuur. De mensen in het zuiden zijn warm en gastvrij; er heerst een bijzondere en sociale cultuur. De pure producten die gebruikt worden in de lekkerste gerechten en de kleuren van het zo diverse landschap… Dit alles bij elkaar maakt dat een bezoek aan Zuid-Italië een unieke beleving is. Een beleving die wij met onze reizen graag aan jou overbrengen!

Je kunt bij ons originele reizen door Zuid-Italië boeken, weg van de grote massa en van de grote reisorganisaties. Persoonlijke reizen die net zo persoonlijk als de Italianen zijn! Onbereisd, ongerept en niet aangetast door massatoerisme. Kleinschalig en authentiek en soms heerlijk kneuterig!

Wij kunnen dit jou aanbieden omdat we beiden afkomstig zijn uit het zuiden en het grootste deel van de locaties waar je gaat overnachten en de Italianen waar je mee op pad gaat, onze vrienden en kennissen zijn. Wij zijn slechts de schakel tussen jou en de lokale inwoners. Laagdrempelig en persoonlijk dus, dit samen het feit dat we geen duur kantoor of personeel hebben maakt het dat jouw reis betaalbaar blijft. 

Die persoonlijkheid vind je ook terug in onze werkwijze. We bedenken jouw vakantie namelijk helemaal naar jouw wil. Op basis van je reiswensen en gezinssamenstelling gaan wij puzzelen en stellen een uniek reisvoorstel samen. Uiteraard denken we graag mee en geven we ook onze mening. We kijken wat het best bij jullie past. Mocht je een bijzondere (reisaan-)vraag hebben, stel die gerust we houden ervan om onze creativiteit te laten zien!

Wij zijn (bewust) maar een klein (letterlijk en figuurlijk) reisbureau en doen binnen Zuid Italie Reizen alles met zijn tweeën, van het bedenken van jouw reis tot aan het versturen van de factuur. Wij geloven erin dat alleen zo de kwaliteit bewaard blijft.

Er zijn nog veel meer reizen die je via ons kunt maken enkel zijn deze niet allemaal op de site te vinden; ook hele leuke combinatiereizen van verschillende regio’s kunnen we aanbieden. Vraag het ons!

We focussen ons bewust alleen op het Zuiden van Italië, hoe kun je jezelf anders expert noemen van zo een groot land met zo ontzettend veel prachtige plekjes! Een beleving die wij met onze diverse reizen heel graag overbrengen aan onze klanten!

 Un caro saluto e ci sentiamo!

Valeria en Raffaella

Valeria en Raffaella

TOP