Trani

Trani (Bari)

Trani is een historische vissershaven tussen Bari en Barletta aan de Adriatische kust. Trani is een heerlijke plek om te verkennen, in rond te dwalen of ontspannen. De stad doet denken aan  films uit 1950 in een ouderwets Italië: vervaagde historische gebouwen, boten in de haven en slaperige honden die luieren in de middagzon aan de verlaten waterkant.

Trani niet veel specifieke toeristische bezienswaardigheden te hebben; Het is het soort plek om te wandelen langs lanen en bewonder uitzicht op de haven. De een heel belangrijk ding om te zien is de kathedraal, de Kathedraal van San Nicola Pellegrino, die de kust vanuit een spectaculaire positie domineert aan de rand van het water. De kathedraal dateert uit de twaalfde eeuw en is een van de meest gerenommeerde bezienswaardigheden van Puglia. De buitenkant is vooral in Romaanse stijl, met een grote langwerpige gevel en een statige campanile. De decoratieve bronzen deuren zijn het werk van een lokale kunstenaar, Barisano da Trani.

In de buurt van de kathedraal is de kerk museum, het Museo Diocesano, die een verzameling van de beeldhouwkunst en archeologische vondsten uit kerken Trani vertoont. Het Castello Svevo dateert uit 1249 en is een van de vele kastelen gebouwd in Zuid-Italië door het Heilige Roomse keizer Frederik II. Op de lage landtong achter de kathedraal vind je het oudste deel van het historische centrum van Trani. De meest beroemde van de historische woningen Trani is de vijftiende-eeuwse Palazzo Caccetta aan de Via Ognissanti, die behoort tot de gemeenteraad.

TOP