Mattinata 

Mattinata 

mattinataMattinata strekt zich uit over een breed gebied (ongeveer 72 vierkante km) en het centrum ligt op twee heuvels, Coppa Madonna en Castelluccio Monte Saraceno in het zuiden en Monte Sacro naar het noorden. Daartussen  ligt een vallei bedekt met olijfbomen, verreweg de belangrijkste inkomstenbron van deze plaats. In Mattinata, met een achterland van groene terrasvormige heuvels, kun je via witte rotsen afdalen naar de blauwe zee en de betoverende kleine stenen huizen van het gehucht. Een groot aantal routes biedt unieke landschappen: de benedictijnse ruïnes op de Monte Sacro, de pre-Romeinse necropolis op de Monte Saraceno, de boottochten die het mogelijk maken om betoverende kleine baaien en de vele zee grotten – sommigen van hen nog steeds onontgonnen- te bereiken  En last, but not least, 61 soorten orchideeën die nergens anders gevonden kunnen worden.

Bezienswaardigheden

  • Capo Monte Saraceno , het uiterste punt van het schiereiland Gargano , een hoge klif met een prachtig uitzicht, die zijn naam aan de Saracenen nederzetting in de 10e eeuw na Christus , van groot archeologisch belang voor de vele sporen van de ijzertijd.
  • Monte Sacro (874 meter boven zeeniveau) u vindt er de ruïnes van een oud Benedictijnse complex
  • Vele mooie grotten, waaronder de Campana Grotto, in de vorm van een grote bel, op 7 km van Mattinata, met een omtrek van 250 meter en met rondom een 4 meter breed strand van multi-gekleurde steentjes.
  • De Vignanotica Bay, een kiezelstrand 13 km van Mattinata, in de richting van Vieste, omgeven door vele grotten. De baai kan worden bereikt vanuit de zee of door het volgen van een pad dwars door mediterrane vegetatie en Aleppo dennen. Ook wel Baia dei Gabbiani genoemd door de aanwezigheid van talloze meeuwen.
TOP