Ostuni 

Ostuni 

OstuniOstuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italië bekend om het oogverblindende effect van de witgekalkte huizen. Het is een charmant voorbeeld van mediterrane architectuur. De stad Ostuni bestaat uit een reeks van niveaus, trappen, smalle wegen, steegjes en bogen. Kenmerken van de Middeleeuwen zijn zichtbaar in elke hoek, in elke blik op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk.

De stad staat wereldwijd bekend als de “Witte Stad” door de sprookjesachtige charme van de oude stad. Ostuni ligt op drie heuvels op 229 meter boven de zeespiegel. Het historische centrum bevindt zich aan de top van een heuvel en is zichtbaar vanaf de kust. Door de kustvlakte en de heuvels in de buurt is de stad een opvallende verschijning. Ostuni is verdeeld in twee gebieden: de heuvel die omhoog gaat naar de Valle D’Itria (10 km), en de vlakte Ulivetata stroomafwaarts van de stad. De olijfbomen eindigen aan de blauwe zee van Marina di Ostuni en Lido Morelli naar Lamaforca, met een opeenvolging van mooie plekken en stranden. Ostuni heeft verschillende prijzen gewonnen van “hoofdstad van Puglia” tot mooie en meest kindvriendelijke stranden.

Het gebied rondom Ostuni werd al bewoond tijdens de paleolithische periode (50.000 tot 40.000 jaar geleden) door Neanderthaler jagers die onderdak vonden in tal van grotten in het gebied. Sporen van mensen in het verlaten gebied zijn ook gevonden door de ontdekking van het lichaam van een 20-jarige zwangere vrouw die was begraven in een gat in een grot 25.000 jaar geleden. Het skelet van de jonge vrouw, die nu de naam “Delia”, wordt weergegeven in de kerk van San Vito Martire.

TOP