14-daagse rondreis Sicilia Archeologica!

 • Bezoek de belangrijkste archeologische hoogtepunten van Sicilië
 • Ontdek de kathedralen en kunstwerken die Palermo rijk is
 • Beklim de Etna en bezoek de Griekse tempels
 • Ervaar het natuurschoon van de Zuidkust
 • Inclusief auto en vlucht vanaf € 950,-

Diverse volkeren, zoals de Romeinen, Grieken, Elymiërs en Arabieren hebben allemaal hun sporen nagelaten op het geschiedenisrijke Sicilië. Deze sporen zijn terug te vinden in diverse uithoeken van het eiland! Van de talloze kathedralen en kerken in Palermo waar je de Griekse en Arabische kenmerken terugvindt tot de verschillende archeologische parken aan de zuidoost kust van het eiland. Selinunte heeft zelfs het grootste archeologische park van Europa! Op de prachtige locatie aan zee vind je overblijfselen aan van zes grote Dorische tempels. Ook de tempels in Agrigento zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Alle archeologische hoogtepunten zijn samengevat in deze bijzondere rondreis.

B&B 1 Slapen temidden van de historie in hartje Palermo (3 nachten) 

De reis start in hartje Palermo, liggend aan de Conca d,Oro, Gouden Schelp. In deze stad, in de oudheid Panormos genaamd, hebben vele volkeren in de geschiedenis de dienst uitgemaakt en daarvan is in Palermo dan ook veel terug te vinden. Zowel Griekse als Arabische invloeden als sferen uit het Byzantijnse Rijk vind je terug in de talloze kathedralen en kerken. De kusten en eilanden van het noorden en westen van Sicilië zijn ongerept, het binnenland is droog en bergachtig. Op de hellingen verbouwen vaak kleine boeren druiven voor de typische Siciliaanse wijnen. Aan de westkust liggen lange zandstranden, in het noordwesten liggen vooral kiezelstranden.

Overnachten doe je bij Gigliola, een gezellige palermitaanse! Vergeet de auto en geniet van de wonderen van het historische centrum. De B&B ligt op een centrale locatie in Palermo, op 550 meter afstand van de kathedraal en op 10 minuten rijafstand van de kust. De kamers zijn luxe en voorzien van alle gemakken. 's Ochtends wordt er een Italiaans ontbijt opgediend, inclusief croissants en cappuccino. Hartige producten zijn op verzoek beschikbaar. De gastvrouw vindt het erg leuk om Engels te spreken met haar gasten.

Ervaar .....

 • De schat aan geschiedenis die deze fraaie metropolis van meer dan 3000 jaar oud te bieden heeft.
 • Een rondleiding door het historisch centrum door een echte local (los te boeken)
 • Bezoek de tempels van Segesta aan de voet van Mount Barbaro, geïsoleerd voor de rest van de wereld een van de meest belangrijke overblijfselen van de Griekse oudheid!
 • Bezoek de middeleeuwse pittoreske stad Erice, hoog boven op de rots Monte Erice.
 • Een bezoek aan Il Duomo di Monreale

B&B 2 Nabij de Grieken in archeologisch park Selinunte (3 nachten)

Na de drukte en chaos van de stad ga je nu het platteland ervaren! Overnachten op 10 km van Selinunte, in de klassieke oudheid was dit een grote stad waarvan archeologische opgravingen vlakbij de badplaats Marinella te bezichtigen zijn. Het opgravingsterrein van Selinunte is uitgestrekt en het ligt bezaaid met resten van vele griekse tempels. Op het terrein zijn twee tempels gereconstrueerd, maar voor een groot gedeelte liggen de oudheden van de stad nog ondergronds.

De luxe agriturismo waar je overnacht, biedt heerlijke kamers in een prachtige geschiedenisrijke omgeving. Moe van het wandelen kun je bij terugkomst heerlijk een duik nemen in het zwembad en tevens genieten van echte Siciliaanse specialiteiten waar deze agriturismo om bekend staat.

Ervaar .....

 • De Hera, Athene en Apollo tempel in het Parco Archeologico Selinunte
 • Een wandeling door het Riserva Naturale Orientata Foce del Fiume Belice e Dune Limitrofe
 • Een bezoek aan de steden Marsala en Trapani (bekend van de film “Oceans Twelve”)
 • De bekende Chiesa di San Domenico in Castelvetrano

B&B 3 Gouden tempels en natuur nabij Agrigento! (4 nachten) 

 

Deze bijzondere boerderij ligt in Aragona op 17 km van Agrigento, en biedt een eigen bar en restaurant, en het hele jaar door een buitenbad, een barbecue en een terras.  In de omgeving kun je uitstekend fietsen en wandelen en Signore de Leone doet zijn uiterste best om de gasten te verwennen! De Siciliaanse zuidkust is breed en vlak. De Grieken maar liefst drie kolonies gesticht aan deze kust: Selinus (huidig Selinunte), Akragas (huidig Agrigento) en Gela. Ook in het binnenland zijn er verschillende opgravingen te bekijken die een bezoek meer dan de moeite waard zijn. Voor cultuurliefhebbers beperken de bezienswaardigheden zich tot de grotere steden, waarbij Agrigento met de Vallei der Tempels ongetwijfeld het hoogtepunt vormt. In het binnenland zijn er verschillende opgravingen te bekijken die een bezoek meer dan de moeite waard zijn, waarbij Agrigento met de Vallei der Tempels ongetwijfeld het hoogtepunt vormt.

Ontdek het historisch centrum van Giallonardo, de Foce del fiume Platani en Sciacca en Caltanissetta. San Cataldo tussen natuurgebieden en bosrijke gebieden.

Ervaar .....

 • Opgravingen en tempels uit de Griekse geschiedenis in archeologisch park “Valle dei Templi”
 • Gela: Parco Archeologico di Gela & Museo Archeologico, bekend om de grote collectie antieke vazen, afkomstig uit verschillende opgravingen in de omgeving.
 • Het historisch centrum van Agrigento waar de Arabische invloed nog terug te zien is in de wirwar van steegjes, straatjes en trappen.
 • Beklim de spierwitte Scala dei Turchi en de fenomenale kustlijn
 • Bekijk de kunstschatten en oudheden in het Archeologisch museum bij het park

B&B 4 Overnacht aan de Ionische zee en het Parco Archeologico della Neapolis(3 nachten)

Tijdens dit laatste verblijf ontdek je de zuidoost kant van Sicilië met als archeologisch hoogtepunt het Parco della Neapolis met haar vele opgravingen uit de Griekse/Romeinse tijd. Verblijf in een negentiende eeuwse siciliaanse masseria omgeven door citrusbomen gelegen in het Riserva Naturale Ciane & Saline. De mooie kamers hebben een patio met uitzicht op de tuinen. voorzien van een tv, koelkast en originele 19-eeuwse meubelen, zoals een hemelbed. Een groot ontbijtbuffet wordt elke ochtend in de eetzaal geserveerd  en het archeologisch park Neapolis en de oorlogsbegraafplaats Syracuse liggen beide op minder dan 10 minuten rijden.

Ervaar .....

 • Bezoek het Parco Archeologico della Neapolis waar je wandelt door de Griekse oudheid
 • Middeleeuwse stad Enna, gelegen op bijna duizend meter hoog en boven haar omgeving uit torent met prachtig panorama's.
 • Kunstschatten tijdens een bezoek aan het Museo Archeologico di Aidone, Largo Torres Trupia.
 • De bijzondere kathedraal van Siracusa en het prachtige kristalheldere water
TOP