Rondreis "Beleef de smaak van Puglia"

 • 14-daagse culinaire rondreis voor wijn- en fijnproevers
 • Inclusief 2 kooklessen en diners
 • Verblijf in authentieke slaapplaatsen
 • Inclusief auto en vlucht vanaf € 1250,-

De reis bij uitstek voor de echte liefhebber van de Italiaanse keuken; je maakt op originele en authentieke wijze kennis met de traditionele keuken van de streek, terwijl je verblijft in 4 authentieke agriturismo’s. Een wijnproeverij, een olijfolie proeverij en een diner. Tijdens een kookles leer je de “orechiette” maken, de pasta uit deze streek. Je kunt daarna genieten van deze zelf gemaakte maaltijd onder het genot van een goed glas wijn. Salute!

B&B 1 Wijn proeven bij signore Marino in de Gargano (4 dagen)

Overnachten doe je op een prachtige boerderij gelegen in de uitgestrekte Gargano. Marino en zijn familie heten je hartelijk welkom! Geniet van een frisse bries en de geur van denne- en eikenbomen, midden in de natuur. Deze B&B is gelegen in een prachtige omgeving en biedt de mogelijkheid om vanuit hier de Gargano verder te ontdekken.

Elke ochtend wordt er een zoet en hartig ontbijt verzorgd. Gasten kunnen gebruikmaken van de gratis fietsen om de omgeving te verkennen. Tijdens een informele wijnproeverij maak je kennis met allerlei lekkere wijnen en hapjes uit de Gargano! Salute!

Ervaar .....

 • De bekende “Trabucci” aan de kust van de Gargano en aanschouw het natuurschoon op de Tremiti eilanden
 • Een wandeling door het Forresta Umbra waar je een enorme hoeveelheid eikenbomen tegenkomt soms wel met een omvang van 5 meter
 • Het natuurschoon van de Tremiti eilanden per boot!

B&B 2 Cristina’s kookkunst uit de keuken van Le Murge in Andria! (3 dagen)

Overnachten in een herenhuis dat dateert uit de negentiende eeuw, omgeven door olijfbomen, wijngaarden en amandelbomen, opgenomen in een fascinerende boerderij. Christina en Giuseppe heten jullie welkom!

Als we het hebben over kleinschalig en authentiek is dit het juiste adres! Dit typische landhuis ligt aan de grenzen van Il Parco Nazionale dell Alta Murgia, op slechts een paar kilometer van het bekende Castel del Monte. Dit is een plek waar mensen zorgen vergeten en waar het even lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Geniet van een huisgemaakt diner bestaande uit specialiteiten uit de streek. Het is ook mogelijk het diner samen te bereiden en op deze manier een informele kookles te volgen!

Ervaar .....

 • Geniet van de kookkunsten van Cristina en Giuseppe!
 • Bezoek het bekende Castel del Monte in Andria.
 • Geniet van de natuurwandelingen in het Parco Nazionale Alta Murgia

B&B 3 Olijfolie proeven bij Mimmo in Alberobello! (3 dagen)

Slapen in een echt trullo-dorp doe je hier! Alberobello is een schilderachtig stadje in Puglia dat steeds een prominentere plek krijgt op de lijst “must seens” in de wereld. De kleine stad staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst om zijn ongewone districten van trulli, de karakteristieke witgekalkte huizen met kegelvormige daken.

De kamers zijn authentiek maar comfortabel ingericht. Geniet van een typisch Pugliees ontbijt in de bar tegenover de trullo. De eigenaar zorgt hier voor heerlijke verse cornetti met een mooie cappuccino. Tijdens dit verblijf leer je verschillende soorten olie kennen tijdens een ‘degustazione”.

Ervaar .....

 • Onze vriend Mimmo leert je alles over verschillende soorten olijfolie!
 • Ontdek Alberobello op eigen gelegenheid of met een Nederlands sprekende gids!
 • Bezoek de prachtige Grotte Castellana; deze wereldberoemde grotten vinden hun oorsprong meer dan 90 miljoen jaar geleden; bezoek de unieke ‘grotta biancha” op ca 60 meter diepte!
 • Op de fiets door Bari leer je van alles over de stad onder begeleiding van een deskundige gids!

B&B 4 Koken met mamma Anna in de Salento! (4 dagen)

Overnachten in een charmante boerderij, uit de 16e eeuw, verbouwd tot een rustieke, landelijke en comfortabele plek waar je veel van de originele kenmerken van Salento kunt vinden, gelegen tussen de olijfbomen. Het huis is omgeven door een zeer grote tuin en een zwembad in het midden van olijfgaarden. Deze bijzondere masseria biedt de mogelijkheid om de authentieke smaak van de levensstijl van Salento te ervaren.

Het huis is omgeven door honderden olijfbomen en bloemen, op 1 km van de dichtstbijzijnde kust. Tijdens dit verblijf krijg je een kookles van mamma Anna; zij heeft de Puglia Kookschool opgericht om haar kookkunsten over te brengen aan anderen!

Ervaar .....

 • Uniek; leer koken met “Cook in Puglia”
 • Ontdek de barokke stad Lecce op eigen gelegenheid of met een culinaire gids! Tijdens een twee uur durende rondleiding maak je kennis met culinair Lecce!
 • Bezoek de bakkerij van Damiano Cucinelli in Torchiarolo en leer focaccia maken!
TOP