Ontdek Otranto Fietstour

  • Lengte: Hele dag excursie
  • Taal: Engels
  • Prijs: 110€ pp
  • Overige informatie: 35 km - zwemkleding mee - incl. lunch!

De beleving

Spring met onze goede vriend Carlo in het zadel en ontdek de prachtige omgeving van Otranto te fiets! 

Fiets door de Valle d Idro langs de St. Mauro Crypt, die werd uitgehakt uit de zachte bekende kalksteen van Salento lang geleden in de Byzantijnse tijd. 

  Dan door naar Casamassella en stop bij de Constantine Foundation, een centrum gewijd aan de biologische landbouw en het traditionele weven met oude weefgetouwen. Het is indrukwekkend om de dames aldaar een eeuwenoude traditie te zien uitvoeren.

De tour vervolgt richting Giurdignano, een belangrijk stukje van de Salentijnse geschiedenis door de vele dolmens en menhirs.

De volgende stop is Giuggianello, waar je de prachtige botanische tuin "La Cutura", met honderden Mediterrane, tropische en subtropische planten soorten en een unieke collectie van vetplanten in Europa gaat bezoeken. 

Een heerlijke lunch bij een van de beste bakkerijen van de provincie, in Specchia Gallone, ontbreekt niet aan deze beleving. Heerlijk in het zonnetje onder het genot van een glaasje Primitivo! Soms komt de gitaar erbij en wordt er zelfs gedanst! Na de lunch fiets je naar Porto Badisco, met zijn rustige, beschutte strand. Een duik in het azuurblauwe water mag niet ontbreken op deze dag. Uiteraard alleen als het weer het toelaat. 

Met natte haren spring je weer op de fiets, moe maar voldaan, terug naar Otranto, langs een van de mooiste stukken van de kust, met een bezoek aan de vuurtoren van Punta Palascìa (meest oostelijke punt van Italië) en het adembenemende bauxietmeer. 

TOP