Fly & Drive "Calabria Culturale & Culinario"
In Calabria zeggen ze “ mangiare è una cosa seria “. Voor wie nog nooit hier is geweest, geloof me, eten is hier ook echt een serieuze zaak! Iedereen is trots op de producten van eigen bodem en dat wordt graag met jou gedeeld!
De kust bij Reggio di Calabria werd door Gabriele d'Annunzio, een bekende dichter, ‘de mooiste kilometer in Italië' genoemd. Maar ook culinair en cultureel kom je hier aan je trekken…in steden als Tropea en Reggio vind je talloze bijzondere restaurantjes waar generaties in de keuken staan, in kleine smalle straatjes waar het even lijkt of de tijd heeft stilgestaan. En dan het prachtige Castello Aragonese en de bekende Bronzi in Reggio? Calabrië is in het bezit van een uitstekend culinair erfgoed met producten als peperoncino, uien uit Tropea (die bekend staan om hun smaak), bergamot, de klassieke Tartufo en uniek zoethout.
Deze reis is een mooie combinatie van al deze elementen. Vanaf het vliegveld Lamezia reis je eerst noordelijk voor een verblijf in Cosenza. Daarna reis je af naar het zuiden en overnacht je in Tropea en Reggio. Benvenuti in Calabria!