Wijnproeven tussen de trulli!

  • Lengte: -
  • Taal: Engels
  • Prijs: -
  • Overige informatie: -

De beleving

In deze strook grond gelegen tussen de Ionische en Adriatische Zee ontmoet de geschiedenis, kunst en natuur elkaar. De kracht van de groene olijven, de trots van de rode aarde en de soliditeit van de witte trulli geven aan deze vallei een charme en uniciteit, waardoor het een van de meest suggestieve is van heel Puglia! Welkom in de Valle d’ Itria, een prachtig groen heuvelachtig landschap dat vol staat met trulli (kalkstenen witte huisjes met een kegelvormig dak) en nabij de Murgia. een kaal hoogland op de grens van de provincies Puglia en Basilicata. Ontdek Ceglie – “Stad van artistiek belang en Land van de Gastronomie”: het is beroemd in heel Italië om zijn culinaire hoogstandjes en de vele bewijzen van zijn oude geschiedenis. Maar ook Grottaglie, Martina Franca en Ostuni zijn een bezoek waard!

Puglia is natuurlijk niet in de laatste plaats bekend vanwege zijn rode, enigszins kruidige wijnen. De belangrijkste druivensoorten zijn Negroamaro (met een kenmerkend bittertje) en Malvasia Nera in Salento en Primitivo, vooral de variant rond het dorpje Manduria (DOC Primitivo di Manduria). De Primitivo wordt ook wel gezien als de ‘voorvader’ van de Californische Zinfandel en geeft volle, droge, donkerrode wijnen. Negroamaro en Malvasia Nera staan aan de basis van de internationaal gewaardeerde Salice Salentino, een zachte en volle rode wijn. Dat gezegd hebbende kan een bezoek aan Puglia natuurlijk niet zonder een wijnproeverij! Vergezeld van wat uitleg in het Italiaans-Engels! Nieuwsgierig?

Gianni laat jullie tijdens deze informele wijnproeverij kennismaken met verschillende wijnen uit de streek. Soms drinkt hij zelf een glaasje mee, zoals een echte pugliese! Salute!

TOP