Wijnproeven in de Salento wijngaarden!

  • Lengte: 2 uur
  • Taal: Engels, Italiaans
  • Prijs: € 50,- pp
  • Overige informatie: incl. lichte lunch

De beleving

Denk je aan de Salento, dan denk je natuurlijk gelijk aan de bekende wijnen uit dit deel van Puglia en de talloze wijngaarden tussen twee zeeën! Salento levert voornamelijk rode wijn, afkomstig van twee soorten druiven. De meest bekende is de Primitivo en de Negroamaro. De Primitivo di Manduria is de belangrijkste DOC in deze soort. De Primitivo wijnen zijn meestal gemaakt van alleen deze druivensoort. De andere belangrijke variëteit is de Negromaro die je overal in Puglia tegenkomt en behalve een volle rode wijn ook een goede rosé kan produceren. De belangrijkste DOC is Salice Salentino, maar er bestaan talloze andere DOC's.

Onze collega Gabriëlla laat jullie tijdens een wijnproeverij kennismaken met drie heerlijke wijnen uit de streek en vertelt je van alles over het ontstaan en het productieproces!

Geniet van een wandeling door de rijen wijngaarden, een rondleiding door de wijnmakerij, len sluit af met een lichte lunch op het prachtige landgoed begeleid door een proeverij van 3 van Salentijnse wijnen (wit, rosé, rood)

TOP