Trees for All!

SAMENWERKING VVKR EN TREES FOR ALL

Bomen planten en CO2 compenseren
Trees for All
De brancheverening VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) waar Zuid Italie Reizen bij is aangesloten, is gestart met een samenwerkingsovereenkomst met Trees for All. De vereniging wil een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld vandaar dat de VvKR zich heeft aangesloten bij Trees for All. De uitstoot van CO2 wordt gecompenseerd door het planten van bomen.
Jaarlijks doneert de VvKR minimaal 100 bomen aan Trees for All.
trees for all

Samenwerking en bewustwordingsproces
Deze samenwerking tussen VvKR en Trees for All is een belangrijke stap in het bewustwordingsproces. Ook al is er nog een lange weg te gaan om meer duurzaamheid in het toerisme te creëren. Doordat duurzaamheid tijdens reizen steeds belangrijker wordt, is dit onderwerp een regelmatig terugkerend agendapunt. Er is zelfs een Handboek Duurzaamheid door de VvKR uitgebracht.

Individuele CO2 compensatie
Ook als klant van Zuid Italie Reizen kunt u een individuele bijdrage leveren door een compensatie te doneren aan Trees for All. Indien u hulp nodig heeft met de berekening van de uitstoot die u wilt compenseren, kunnen wij u helpen. Uiteraard zullen steeds meer mensen bewuster gaan reizen. Daarom is deze samenwerking een belangrijke stap voor onze toekomst. Wij bouwen samen met de vereniging, leden en hun reizigers aan een zogenaamd VvKR bos.

Bomenteller
Het VvKR bos zal overigens geen echt bos worden dat u kunt gaan bezoeken in de toekomst. Het gaat om een zogenaamde bomenteller. De bomenteller is te vinden op de homepage van VvKR. Samen met alle andere VvKR-reisspecialisten en al onze klanten hopen wij dan ook zoveel mogelijk bomen te planten. De bomenteller staat momenteel op 325 bomen (d.d. 19 januari 2020).

Speciale referentiecode
Voor reizigers en klanten van VvKR-reisspecialisten is er trouwens een speciale referentiecode aangemaakt: VKR. Wanneer u als reiziger doneert onder vermelding van deze referentie wordt dit apart geregistreerd. Als reiziger ontvangt een persoonlijk certificaat van de donatie.

Bomen planten of CO2 berekenen
Bij Trees for All kunt u op twee manieren CO2 compenseren:

  • Een aantal bomen per reis doneren, met een minimale donatie van twee bomen, onder vermelding van de referentie VKR
  • U berekent de CO2-uitstoot van uw reis (gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik). Met behulp van deze gegevens wordt het aantal te doneren bomen bepaald. U kunt onze hulp hiervoor inschakelen. Ook hier doneert u met de referentie VKR.

Een groene en gezonde aarde doorgeven
Plant een boom of compenseer CO2 en lever op deze manier een positieve bijdrage aan het klimaat!