Olive oil bike tour

  • Lengte: Halve dag excursie
  • Taal: Engels
  • Prijs: 50€ pp
  • Overige informatie: 20 km fietsen

De beleving

Het natuurreservaat Parco delle Dune Costiere is een park vol bijzondere honderden jaren oude bomen, gewassen, planten en dieren. De stammen van de olijfbomen zijn zeer bezienswaardig, de mooiste vormen zie je hier! Wel eens gehoord van “ulivi innamorati”? Kijk maar of je ze kunt “spotten”….het zijn olijfbomen die door de jaren heen zo in elkaar verstrengeld zijn geraakt dat ze “verliefd” lijken; innamorati!

De rode aarde in combinatie met de muurtjes en olijfbomen zorgen voor een bijzonder landschap.

Local Daniele gidst je door het landelijke Puglia om het gele goud van de regio te ontdekken: extra vergine olijfolie. Denk je aan Puglia, dan denk je natuurlijk direct aan een glooiend landschap vol eeuwenoude olijfbomen. Olijfolie is het ultieme symbool van Zuid-Italië. Maar waar kopen Pugliese families de beste olie en hoe herken je een kwalitatief goede olio d’oliva? Samen met Daniele ontdek je de do’s en don ’t’s van het gele goud…

Via secundaire wegen zonder auto’s fiets je in een rustig tempo door het landschap om de geschiedenis van dit product te ontdekken. Onder het fietsen vertelt Daniele gepassioneerd  over de geschiedenis van het land en van de olie! Van middeleeuwse paleizen tot de belangrijkste steden van de Middeleeuwen. Een bezoek aan de versterkte historische boerderijen die de ondergrondse oliemolens bevatten waar olie is geproduceerd, is een bijzondere beleving! Ook zijn er nieuwe moderne faciliteiten waar boeren tijdens het oogstseizoen de olijven overbrengen en deze veranderen in de bekende extra vergine olijfolie.Productie, het proeven en het bewaren van het belangrijkste product van het mediterrane dieet komt uitgebreid aan bod!

TOP