Boottocht Salento in Barca

  • Lengte: Halve dag excursie
  • Taal: Engels
  • Prijs: € 80,- pp
  • Overige informatie: -

De beleving

Otranto, het prachtige havenstadje aan de Oostkust en een van de “borghi piu belli d Italia” is het anagram van “tornato” wat letterlijk “teruggekeerd betekent. Als je eenmaal in Otranto bent geweest, wil je er altijd weer naar terug…

Capitano Ivan neemt jullie mee op excursie langs de betoverende Salentijnse kust. De tocht voert langs bekende punten als:  Otranto, Torre del serpente, Palombara, Punta Faci, baia delle Orte, SantEmiliano, Porto Badisco, Grotta delle Rpse, Grotta della Fraula. 

Onderweg varen we langs de Monaca-grot en komen we aan bij de eerste baai die alleen kan worden bereikt per boot: Baia del Mulino d'Acqua, beschut tegen de Mistral/Noordenwind, het water is bijna transparant blauw!

Een belangrijk kenmerk van de baai zijn de twee prachtige grotten: Grotta Sfonda en Grotta delle Conchiglie

We varen verder en bereiken we de baai van Imperia, deze keer beschut tegen de sirocco-wind!

Zeilend varen we langs de baai van Alimini die zich uitstrekt over ongeveer 2 mijl tot we Torre Sant'Andrea en zijn prachtige faraglione (uitstekende puntige rotsen) bereiken!

Tijdens de boottocht is er een aperitivo aan boord; een wijntje of een glaasje prosecco en heerlijke hapjes! Ook stopt de boot onderweg voor een duik in de azuurblauwe zee! Buon divertimento! 

TOP