Bike and Cook Gallipoli!

  • Lengte: Hele dag excursie
  • Taal: Engels
  • Prijs: € 185 pp
  • Overige informatie: 20 km fietsen

De beleving

Een bijzondere food & wine fietstocht inclusief kookles. Het begint 's ochtends vanuit het dorp Gallipoli, een vissersdorp in het zuiden van Puglia, met uitzicht op de Ionische Zee. Na een paar kilometer bereik je Alezio (oude Messapische stad, waar een interessant museum over pre-Romeinse beschavingen is) en dan door naar Sannicola. Fietsend over secundaire landwegen, tussen olijfbomen en de Romeinse “rmuri secchi”, bereik je "Tenuta mamma Anna" - een door een familie gerund "agritoerismo" waar je een heerlijke kookles krijgt van mamma Anna!

De producten worden rechtstreeks uit de familietuin geoogst en gaan dan over naar de bereiding: "pitta di patate" (een soort aardappeltaartje, met een vulling van tomaten, olijven, kappertjes, ui en tonijn), "pittule" (wat gebakken deegballen), gevuld met tomaten en kappertjes, of leeg naar smaak met honing) en handgemaakte orecchiette (een typische lokale pasta in de vorm van een oor, bereid met vingers en een mes), Als dessert de bekende "pasticciotto cake" (een cake gemaakt met zanddeeg, gevuld met room);
Na de familie lunch is er even rust, want de siësta is heel erg belangrijk in het zuiden van Italie! Op de terugweg hebben we de mogelijkheid om de barokke stad Galatone en het "radiomuseum" van Tuglie te bezoeken. De route is makkelijk en voor iedereen geschikt en ook mogelijk met een elektrische fiets.

TOP